„Gamta paklūsta tik tam, kuris jos klauso.‘‘  (E. Bekonas)

Pasaulinė Žemės diena minima visoje Lietuvoje: ypač mokyklose organizuojamos įvairios akcijos, renginiai, mokiniai supažindinami su globalinėmis ir aplinkos taršos problemomis. Ne išimtis ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija, kurioje kovo 20 dieną paminėta pasaulinė Žemės diena.

Pirmą pamoką IIf klasės mokiniai iškėlė Žemės vėliavą, primindami apie šią dieną ir skatindami prisidėti prie žemės saugojimo. Chemijos mokytoja Asta Vaišnoraitė ir biologijos mokytoja Raimonda Mankevičienė vedė integruotą biologijos ir chemijos pamoką ,,Vanduo ir jo reikšmė ląstelei“. IIb klasės gimnazistai stebėjo augalų lapų ir žiedlapių ląsteles, taip pat tyrė vandens kietumą.

Na, o po keturių pamokų vyko „Nemokamos arbatos“ akcija: visiems norintiems buvo dalinama arbata su palinkėjimu  „Tausok elektrą ir kitus Žemės išteklius“.Per šeštą pamoką IVf klasės mokinys Dominykas Špelveris IV gimnazijos klasės mokiniams pristatė brandos darbą ,,Aplinkos taršą mažinančio biodyzelino įvertinimas“. Septintą pamoką gimnazijos III  klasės mokiniai pakviesti į integruotą chemijos-literatūros pamoką-paskaitą „Žemė ir jos turtai“, kurią parengė mokytoja Asta Vaišnoraitė.

Gimnazijoje netrūksta talentingų mokinių. Antro aukšto  stende galite pamatyti IIb klasės mokinio Gyčio Kalvio nuotraukų parodą, skirtą Žemės dienai, o fojė išvysite II gimnazijos klasių mokinių ir geografijos mokytojos Jurgos Venckauskienės sukurtą karikatūrų „Pažvelk Žemės akimis“ parodą.Norint įamžinti svarbų gyvenime momentą, Lietuvoje nuo senų laikų įprasta pasodinti medį, kuris augdamas daugeliui vėlesnių kartų primena atskiram žmogui ar visai valstybei reikšmingus įvykius, tad maloniai raginame dalyvauti pilietinio projekto „Dovana Lietuvai“ akcijoje „Šimtmečio sodas“. Ji vyks Klaipėdos universiteto Botanikos sodo teritorijoje. Kviečiame registruotis ir 2018 m. gegužės 11 d., nuo 11:00 iki 16:00 val.,  būti kartu su iniciatyvos įgyvendintojais. Daugiau informacijos ieškokite interneto svetainėje https://www.ku.lt/botanikos-sodas/

Rugilė Žvirblytė, „Vaivorykštės“ gimnazijos Ib klasės mokinė
Nuotraukos Raimondos Mankevičienės