Klaipėdos rajono Endriejavo pagrindinės mokyklos mokiniai uoliai dirbo, tad dalyvavo II tarptautiniame  mažųjų grafikos formų konkurse  ,,Tarp juodos ir baltos ..." Organizatoriams, lenkų jaunimo kultūros centrui, meno studijai ,,GiR-a“,  buvo atsiųsti 1393 grafikos darbai iš 20 šalių.

Kūrybinio konkurso sąlygos buvo tokios, kad galėjo varžytis 12 – 25 metų jaunuoliai. Visų  trijų amžiaus grupių dailininkams tema viena - „Elfai, fėjos ir raganos – geri nykštukai". Konkurso tema kūrėjus nukreipė į legendų, pasakų, vietos įsitikinimų, fantastinių legendų pasaulį... Skatino patyrinėti tautosaką, kur nykštukai yra maži, besislepiantys po slenksčiu ar virykle... Naktį, kai visi miega, jie rūpinasi turtu, baigia pradėtą darbą ir saugo vaikus nuo piktųjų dvasių. Galėjo piešti ir laumes, būtybes moterų ar angelų, elfus, kurie gyvena miške, tvenkinyje, šuliniuose ar po žeme. Taigi, mažosios grafikos konkursas ,,Elfai, fėjos ir raganos - geri nykštukai", vykstantis Lenkijoje, tikrai įkvėpė pažadinti  fantaziją, išlaisvinti kūrybingą vaizduotę ir  sukurti gražų kūrinį.

Organizatoriai paminėjo, kad vaikų  piešiniai skleidžia gerą nuotaiką ir magišką atmosferą bei stebina grafikos technikomis, o juoda ir balta spalvos, nors ir neįtikėtina, bet sužiba visomis vaivorykštės spalvomis.

Į grafikos formų konkursą iš Endriejavo pagrindinės mokyklos  iškeliavo 25 miniatiūrų  kolekcija, sukurta kalkografijos ir lino raižinio technikomis. Rudenį sulaukėme laiško ir įvertinimo. Kubilius  Henrikas, 9 klasės mokinys, pavaizdavęs elfą, buvo pastebėtas komisijos, tad apdovanotas diplomu.

Galime įsitikinti, jog ir balta bei juoda spalvos lemia kūrybinę sėkmę.

Joana Lukienė, dailės mokytoja

Nuotrauka Birutės Darkintienės